Projectorganisatie

Ontdek de partners die samen werken aan het project Circulair Onderhoud.

KicMPi

Projectverantwoordelijke

Kennis- en Innovatiecentrum Maintenance Procesindustrie (KicMPi) is een zelfstandige coöperatieve vereniging. Het KicMPi stimuleert samenwerking tussen bedrijven met als doel: het innoveren van het onderhoud van de Procesindustrie. Het KicMPi coördineert het project Circulair Onderhoud en staat garant voor het financieel en inhoudelijk projectmanagement.

Neem contact op: leendert.schouten@kicmpi.com

Universiteit Gent

Projectpartner

Universiteit Gent bestudeert de restlevensduurvoorspelling en het hergebruik van elektrische motoren. Wanneer de Life Cycle Cost van een elektrische machine geanalyseerd wordt, dan blijkt dat het energieverbruik van de machine dominant is t.o.v. de investeringskost. Anderzijds dient in het kader van een circulaire economie nagegaan te worden wat bij breuk de economische trade-off is tussen vernieuwen van de motoren of het hergebruik van refurbished motoren.  Ook het inschatten van de resterende levensduur van een machine wordt in dit project bestudeerd.

Neem contact op: Kurt.Stockman@ugent.be

Oiltanking Terneuzen

Projectpartner

Oiltanking has been active in tank storage logistics since 1972, and is one of the largest independent operators of tank terminals for oils, gases and chemicals worldwide. The company owns and operates 63 terminals in 23 countries with a total storage capacity of 20 million cbm, on five continents – in Europe, North America, Latin America, the Middle East, Africa, India, and the Asia-Pacific region.
At the tank terminals, Oiltanking stores and handles nearly 500 different products including crude oil, petroleum products, biofuels, gases and chemicals. The total throughput of all terminals in 2019 was around 155 million tons.

Besides tank storage, Oiltanking is active in the engineering, procurement and construction (EPC) of tank terminals.

I.Revitalise

Projectpartner

I.Revitalise is een kwalitatief, betrouwbaar en online deelplatform ter valorisatie van bestaande middelen en know-how in de maakindustrie, in de onderhoudsindustrie en in de R&D wereld. Als leider van werkpakket 6.1 van het project circulair onderhoud werken we een online deelplatform uit voor onderhoudsateliers van asset owners in de procesindustrie.

Neem contact op: stefan.verreyken@irevitalise.eu

Yara Sluiskil

Projectpartner

Yara Sluiskil is een van de grootste productievestigingen van het Noorse bedrijf Yara International dat wereldwijd in 52 landen vestigingen heeft. Yara maakt stikstofhoudende kunstmest en industriële chemicaliën, zoals Air1 en NOxCare, maar ook CO2 voor de frisdrankindustrie en bierbrouwerijen. De gewasvoedingsoplossingen en het precisielandbouwaanbod stellen klanten in staat de opbrengsten te verhogen en de productkwaliteit te verbeteren, terwijl ze de milieu impact verminderen. De missie van Yara is eenvoudig als zeer ambitieus: op verantwoorde wijze de wereld voeden en de planeet beschermen. De fabrieken in Sluiskil behoren tot de meest efficiënte en betrouwbaarste ter wereld waar per jaar zo’n 5 miljoen ton product wordt verladen.

Neem contact op: albert.platteeuw@yara.com

HZ University of Applied Sciences

Projectpartner

HZ University of Applied Sciences werkt mee aan de werkpakketten voor restlevensduurvoorspelling van elektromotoren en van regelkleppen, aan de ketenvernieuwing in industriële verlichting en maakt een aanzet tot de ontwikkeling van een berekeningsmethodiek om duurzaamheidseffecten van een onderhoudsinnovaties in de circulair onderhoud te kwantificeren.

Neem contact op: rob.schoenmaker@hz.nl

Evonik Technical Services

Projectpartner

Evonik Antwerpen maakt deel uit van het Duitse chemie concern Evonik dat in meer dan 100 landen wereldwijd actief is. Evonik Antwerpen vervaardigt producten voor een brede waaier aan toepassingen. Zo worden onder meer grondstoffen voor de productie van siliconen voor de elektro- en communicatie-industrie geproduceerd. Onze producten worden ook gebruikt als bindmiddel in drukinkten, verven en lakken. Wij produceren eveneens grondstoffen voor autobanden, bleekmiddelen en milieuvriendelijke herbiciden.

Neem contact op: werner.vanacker@evonik

BEMAS

Projectpartner

BEMAS vzw is een platform voor het uitwisselen van kennis en goede praktijken in onderhoud en asset management. We helpen asset intensieve organisaties op weg naar worldclass beheer en onderhoud van technische installaties.

Neem contact op: info@bemas.org


Geïnteresseerd in een partnership?