EQUANS wint eerste Circulair Onderhoud Award

EQUANS won gisteren de eerste Circulair Onderhoud Award. Proficiat!

Equans heeft de Circulair Onderhoud Award gewonnen. Dit is de beloning voor de inspanningen die zijn gedaan wat betreft de duurzaamheid en het (her)gebruik van grondstoffen. Het bedrijf kreeg de prijs op de CO3-campus in Terneuzen uitgereikt.

Equans, voorheen Engie Solutions, vormde samen met Yara en Evonik de finalisten van de verkiezing voor het meest circulaire bedrijf. In totaal dongen 70 bedrijven mee naar de titel. Bij het samenstellen van de finalisten werd door de jury gekeken naar de manier waarop de bedrijven voldoen aan de denkwijze waarbij er “geen afval meer bestaat en grondstoffen, onderdelen en producten zijn ontworpen op hergebruik.”

Economische belangen
Ronny Stormezand nam de prijs namens Equans in ontvangt. Hij was uiteraard erg blij met de eretitel. ““Wij ontwerpen en bouwen installaties, en doen ook het onderhoud hieraan. Wij zijn constant op zoek naar verbeteringen om dit zo circulair te doen.” Toch vergeet hij hierbij het kostenplaatje niet. “Wij willen ecologische en economische belangen combineren.”

Toekomst
De manier waarop ze dit bij Equans doen is niet alleen in het belang van het bedrijf zelf. Zij zien een voorbeeld functie voor zichzelf weggelegd. “Wij moeten dit doen om de toekomst van de wereld te verzekeren. Zowel voor onszelf als voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen.” Om te voorkomen dat de toekomst van de wereld echt in het geding komt is het credo voor Stormezand simpel: “Voorkomen is beter dan genezen.”

We kijken terug op een zeer geslaagde middag!

Geef een reactie