TCO

Zie: Total Cost of Ownership

Technologische innovatie

Technologische innovatie is het type vernieuwing dat door de meeste mensen als innovatie wordt herkend. We maken hierbij grofweg onderscheid tussen productinnovatie en procesinnovatie. We kennen allemaal voorbeelden als de smartphone, mobiel internet, social media en streamingdiensten zoals Spotify en Netflix. Voorbeelden van eerdere, radicale innovaties zijn de drukpers, de auto en het vliegtuig. MetMeer lezen over “Technologische innovatie”

Thermografie

Dit is een contactloze meetmethode waarbij men de temperatuur in kaart brengt. Dit gebeurt met een thermo grafische camera: een camera die is uitgerust met een optiek voor infrarood (normaal glas filtert IR-straling) en een detector die de golflengte analyseert. Hiermee kunnen heel snel temperatuur verschillen worden gedetecteerd in bijv. lager van pompen en motoren of in elektrische schakelaars.Meer lezen over “Thermografie”

Toestandsafhankelijk onderhoud

Toestandsafhankelijk onderhoud is preventief onderhoud op basis van de beoordeling van de fysieke toestand. Degradatie van de toestand van een asset leidt vaak tot overmatig energieverbruik. Een tijdige detectie van degradatie biedt mogelijkheden om tijdig onderhoud uit te voeren en zo het overmatig energieverbruik en materiaalverlies (door off-spec productie) te vermijden. Door aankomende storingen tijdigMeer lezen over “Toestandsafhankelijk onderhoud”

Torque

Het wordt ook wel het moment, het krachtmoment, de rotatiekracht of het draaieffect genoemd, afhankelijk van het vakgebied. Het vertegenwoordigt het vermogen van een kracht om verandering teweeg te brengen in de rotatiebeweging van het lichaam. Voorbeeld: Het meten van het  draaimoment wordt bijvoorbeeld gebruikt bij het aandraaien van bouten aan flenzen van leidingen. DitMeer lezen over “Torque”

Total Cost of Ownership

Total Cost of Ownership (TCO) is een filosofie gebaseerd op het volledig inzichtelijk maken van alle kosten gerelateerd aan de aanschaf en gebruik gedurende de levenscyclus van ingekochte goederen en diensten.