Servitisation

Servitisation is het leveren van een dienst in plaats van het apparaat of het equipment dat de dienst moet garanderen. Een firma kan zo bv. in plaats van verlichtingspalen de service ‘licht’ leveren: een circulair verlichtingsconcept dat een substantiële besparing geeft in materiaal- en energieverbruik, en een substantiële reductie in lichtvervuiling oplevert.

Storing

Een storing is het verlies van vermogen om te presteren zoals vereist. Dit kan leiden tot off-spec product met grondstofverlies, energieverliezen en hogere CO2 uitstoot en mogelijk vervanging van dure equipment en/of onderdelen. De gevolgen van een storing leiden vooral bij het stilleggen en heropstarten en bij het verhelpen van de storing tot off-spec product enMeer lezen over “Storing”

Supervised Learning

Supervised Learning is een vorm van Machine Learning. Bij Supervised Learning zit in de data al een bekende output. De computer leert dan om uit de andere variabelen die output zo goed mogelijk te voorspellen. Als dat lukt kan de computer met het gecreeerde model vervolgens de output voorspellen van data die nog niet gezienMeer lezen over “Supervised Learning”