Asset

Een asset is een item, ding, of entiteit dat potentiële of werkelijke waarde heeft voor een organisatie. Assets zijn vaak ook materieel (je kan ze aanraken) en het verbruikt energie om zijn functie uit te voeren. Door een goed en doordacht ontwerp, een correct gebruik en een correct onderhoud kan gestreefd worden naar een minimaalMeer lezen over “Asset”

Asset Portefeuille

Een asset portefeuille gaat over activa/assets die vallen binnen het toepassingsgebied van een assetmanagementsysteem. Als asset owner is het belangrijk om een goed zicht te hebben op welke assets in de asset portefeuille zitten en permanent te evalueren wat de impact van deze assets op energieverbruik en emissies over de levensduur zijn. Daarnaast is hetMeer lezen over “Asset Portefeuille”

Asset-systeem

Een verzameling van onderling gerelateerde items/assets die gezamenlijk aan een vereiste voldoen. Niet enkel de energie en materiaal, technische, beschikbaarheid van een enkele asset is belangrijk, maar vooral van het geheel. De verschillende assets hebben immers een invloed op elkaar en het geheel moet dus geoptimaliseerd worden, zowel naar energie als naar materiaal. Voorbeelden: –Meer lezen over “Asset-systeem”